Amsterdam, også en ølby!

Publisert i Alle artikler, Reisetips

Amsterdam er kjent for så mangt; blant annet sin liberale styrestil med tanke på lovlighet av både narkotiske stoffer og prostitusjon – og er på en måte europas svar på Las Vegas. Men Amsterdam er så mye mer enn ”frie tøyler”. Dette er en veldig fascinerende ølby med mye øl på hvert hjørne. Amsterdam er faktisk den byen i Europa med flest puber og barer per innbygger!

140325_apostroff De er vel kanskje mest kjente for sin produksjon av lager, som Heineken, verdens tredje største ølmerke, og Grolsch, og man kan selv besøke Heineken når du tar turen til Amsterdam. Men industriøl er ikke det eneste som har satt Nederland på kartet. De har også to trappist bryggerier, La Trappe og Browerij Abdij Maria Toevlucht (også kjent som Zundert trappist).

Det skal sies at Nederlenderne har mye innflytelse fra sitt naboland, Belgia på øl-fronten, men de har en god håndfull av håndverksbryggerier i hele landet, noen av de ligger også i Amsterdam! Her er våre favorittsteder i Amsterdam:

Café Gollem

Ikke la deg skremme av ordet ”Cafè”. Café i Nederland er en pub eller en bar.

140902_cafe_gollem_amsterdamCafé Gollem – et av Amsterdams beste ølsteder
Foto: Ronja Velten

Gollem er et obligatorisk besøk når man tar turen til Amsterdam. Gollem er en liten sjarmerende ølbar med rundt 14 øl på tapp og mer enn 150 øl på flaske. De fleste ølene her er selvfølgelig fra Belgia, men de har også en del lokale øl samt øl som er brygget kun for Gollem av Brouwerij The Musketeers. Det er skjeggete og kunnskapsrike bartendere her så ikke vær redd for å spørre hva de har på bakrommet. Er du like heldige som oss i Ølakademiet kan det hende de tar opp en flaske Westvleteren 12 som er kåret til verdens beste øl!

Adresse: Raamsteeg 4

De Bierkoning

Bare noen meter unna Café Gollem midt i sentrum, ligger en av Europas kanskje mest spennende ølbutikker, De Bierkoning. Her er det mye europeisk øl, i tillegg til litt amerikansk, fordelt over to etasjer. Prisene på ølet her er billig for oss ølintresserte nordmenn. Men kalkylene er det samme som hos barene, så prisene er fra 2 euro for lokalt øl til 15 euro for De Molen – Hemel & Aarde Bruichladdich Barrel (from 1972) 2009 utgave.

ippDe Bierkoning, en av Europas mest spennende ølbutikker
Foto: Ronja Velten

Personellet her er svært hjelpsomme, om de har tid til deg. Sett av litt tid når du drar, og ha med deg ryggsekk!

Adresse: Paleisstraat 125

Ølakademiet anbefaler også:

Bierproeflokaal In De Wildeman

Adresse: Kolksteeg 3

Café Belgique

Adresse: Gravenstraat 2

 

141007_document_end Share

Personvern