6 kjappe i høstkulda – Færder Mikrobryggeri

Publisert i Blogg

Mathias og Tone Krüger viser stolt fram sitt øl.

Mathias og Tone Krüger viser stolt fram sitt øl.

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Færder mikrobryggeri

Her presenterer vi neste bryggeri som er ute med sine svar på våre høstaktuelle spørsmål. Det er veldig hyggelig å kunne vise vårt publikum ytterligere av alt det gode bransjen har å by på. Neste ut er Færder Mikrobryggeri AS som har svart på 6 høstspørsmål. Hva har så daglig leder og bryggmester Mathias Krüger å fortelle oss fra Tønsberg?

6 høstkjappe med Færder mikrobryggeri:

1. Hvordan har sommeren vært på bryggeriet?

Sommeren på bryggeriet har vært veldig bra! Vi hadde en ambisjon om å klare å roe litt ned og i alle fall ta litt sommerferie etter en mildt sagt stressende vår, og det klarte vi til en viss grad. Vi hadde pub og «Beer Garden» i bryggeriet, men hadde flinke folk som tok seg av driften og passet på at alle som var innom fikk all infoen de måtte være interessert i om ølet og bryggeriet. Salget var veldig bra, og vi fikk for første gang en liten pekepinn på hvor viktig sommeren er for ølsalget, særlig for oss som er lokalisert i et «sommerfylke».

2. Hvilke nyheter kommer dere med i høst?

Vi har lansert Belgisk Lys til dagligvare, en belgisk wit i sin mildeste form. Denne har fått byttet ut appelsinskall med kamille (kamomille?) og er fruktig og fin! Supreme Stout, vårt samarbeidsprosjekt med kaffebrenneriet Supreme Roastworks er endelig på polet og har heldigvis fortsatt masse kaffearoma, selv om den ble tappet i mai. Ellers brygger vi masse interessant i bryggeriet (både pils og epler) som kommer! Lover!

3. Hva synes du er det mest spennende ølet som er kommet i 2015, representert ved et annet bryggeri?

Hmm, jeg synes Amundsens One in a Melon var veldig gøy! Ellers synes jeg Ægirs Vetlebror er sabla god.

Faerder fabrikk4. Hva synes dere er det mest utfordrende med å være aktuell og interessant for det stadig økende ølpublikummet?

Det mest utfordrende er å lage gode øl, med stadig mer komplekse ingredienser, gjærsorter og idéer. Det er lett å lage rare og interessante øl, det er vanskelig å lage gode, rare og interessante øl.

 

 

 

5. Hvilken øl synes du er best å nyte når dagene blir kortere og lufta kjøligere?

Jeg synes at det er morsommere å lage mat når høsten kommer fordi kjøtt og grønnsaker er ferske og smaker mer, (jeg har faktisk grillet mer nå i september enn i sommer) og da synes jeg det er enda mer interessant å kombinere øl og mat. Generelt sett tåler de høstlige rettene mer tyngde og sødme i ølet, så amber ale med mer eller mindre humle er et lett og sikkert valg.

6. Hva er din favorittkombinasjon av øl og mat på høsten?

En fet, grillet lammeribbe, coleslaw og en dobbel-IPA funker bra!

 

Neste uke presenterer vi 6 høstkjappe med et annet norsk håndverksbryggeri. Følg med på bloggen! Her kan du også se innleggene fra sommeren.

Personvern