6 kjappe i høstkulda – Eiker Ølfabrikk

Publisert i Blogg

EikerSyder]

Det syder og koker hos Eiker under bryggingen. Gutta nyter synet.

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Eiker Ølfabrikk

Her presenterer vi neste bryggeri som er ute med sine svar på våre høstaktuelle spørsmål. Det er veldig hyggelig å kunne vise vårt publikum ytterligere av alt det gode bransjen har å by på. Neste ut er Eiker Ølfabrikk AS som har svart på 6 høstspørsmål. Hva har så daglig leder Jonas Jensen å fortelle oss fra Mjøndalen?

6 høstkjappe med Eiker Ølfabrikk AS:

1. Hvordan har sommeren vært på bryggeriet?

Sommeren har vært hektisk men veldig bra. Vi startet med å være på et par lokale festivaler før vi dro på Malt og Humle i Stavanger. Det var litt tynt med besøkende, men det ga oss bra tid til å bli kjent med andre bryggere, som gjengen fra Lervig, Austmann, Kinn, 7 Fjell og Berentsen. Vi fikk også besøkt Tom på Cardinal og Tom (igjen) på Bøker og Børst. To kanonbra steder som vi er stolte over å ha solgt øl til.

2. Hvilke nyheter kommer dere med i høst?

I høst slipper vi en batch med pale ale brygget på fersk, lokal humle. For to uker siden var vi på Myra gård og plukket humle, vi fikk totalt 9 kg. Dette brukte vi som aromahumle i en snill og rund pale ale basert på vår Floral Bitter. Brygget slippes om ca 3 uker og skal først og fremst selges i vårt fabrikkutsalg og på Portåsen (skjenkested i Mjøndalen).

Eikerprod

3. Hva synes du er det mest spennende ølet som er kommet i 2015, representert ved et annet bryggeri?

Vi er mektig imponert over både 3 bean stout fra Lervig og La Shaman fra Austmann.

4. Hva synes dere er det mest utfordrende med å være aktuell og interessant for det stadig økende ølpublikummet?

Vi er så ferske at vi har ikke fått kjenne på det presset enda. Vi prøver å holde på vårt grunnsortiment bestående av 6 sorter i tillegg til å slippe 3-4 sesongøl i året.

5. Hvilken øl synes du er best å nyte når dagene blir kortere og lufta kjøligere?

En fin balansert stout.

6. Hva er din favorittkombinasjon av øl og mat på høsten?

Stout og elggryte.

 

Neste uke presenterer vi 6 høstkjappe med et annet norsk håndverksbryggeri. Følg med på bloggen! Her kan du også se innleggene fra sommeren.

Personvern