6 kjappe i høstkulda – Eiker Ølfabrikk

Publisert i Blogg

EikerSyder]

Det syder og koker hos Eiker under bryggingen. Gutta nyter synet.

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Eiker Ølfabrikk

Her presenterer vi neste bryggeri som er ute med sine svar på våre høstaktuelle spørsmål. Det er veldig hyggelig å kunne vise vårt publikum ytterligere av alt det gode bransjen har å by på. Neste ut er Eiker Ølfabrikk AS som har svart på 6 høstspørsmål. Hva har så daglig leder Jonas Jensen å fortelle oss fra Mjøndalen?

6 høstkjappe med Eiker Ølfabrikk AS:

1. Hvordan har sommeren vært på bryggeriet?

Sommeren har vært hektisk men veldig bra. Vi startet med å være på et par lokale festivaler før vi dro på Malt og Humle i Stavanger. Det var litt tynt med besøkende, men det ga oss bra tid til å bli kjent med andre bryggere, som gjengen fra Lervig, Austmann, Kinn, 7 Fjell og Berentsen. Vi fikk også besøkt Tom på Cardinal og Tom (igjen) på Bøker og Børst. To kanonbra steder som vi er stolte over å ha solgt øl til.

2. Hvilke nyheter kommer dere med i høst?

I høst slipper vi en batch med pale ale brygget på fersk, lokal humle. For to uker siden var vi på Myra gård og plukket humle, vi fikk totalt 9 kg. Dette brukte vi som aromahumle i en snill og rund pale ale basert på vår Floral Bitter. Brygget slippes om ca 3 uker og skal først og fremst selges i vårt fabrikkutsalg og på Portåsen (skjenkested i Mjøndalen).

Eikerprod

3. Hva synes du er det mest spennende ølet som er kommet i 2015, representert ved et annet bryggeri?

Vi er mektig imponert over både 3 bean stout fra Lervig og La Shaman fra Austmann.

4. Hva synes dere er det mest utfordrende med å være aktuell og interessant for det stadig økende ølpublikummet?

Vi er så ferske at vi har ikke fått kjenne på det presset enda. Vi prøver å holde på vårt grunnsortiment bestående av 6 sorter i tillegg til å slippe 3-4 sesongøl i året.

5. Hvilken øl synes du er best å nyte når dagene blir kortere og lufta kjøligere?

En fin balansert stout.

6. Hva er din favorittkombinasjon av øl og mat på høsten?

Stout og elggryte.

 

Neste uke presenterer vi 6 høstkjappe med et annet norsk håndverksbryggeri. Følg med på bloggen! Her kan du også se innleggene fra sommeren.

13 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern