6 kjappe i høstkulda – Bådin bryggeri

Publisert i Blogg

Baadin

Bildet er fra årets fagtur til Copenhagen Beer Celebration.

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Bådin bryggeri

Sommerens «5 kjappe» med norske håndverksbryggerier var populær lesning i sommer. Derfor viderefører vi med høstaktuelle spørsmål, og har nå spurt enda flere bryggerier. Først ut er Bådin bryggeri som har svart på 6 høstspørsmål. Hva har så daglig leder og brygger Andreas Myrvold å fortelle fra Bodø?

6 kjappe med Bådin bryggeri:

1. Hvordan har sommeren vært på bryggeriet?

Sommeren har vært fin. Vi har stort sett holdt det gående som normalt, planlagt ekspansjon og vært litt rundt på festivaler. I tillegg har vi inngått avtale med en distributør som gjør oss tilgjengelig i hele Norge.

2. Hvilke nyheter kommer dere med i høst?

Det kommer et nytt juleøl – en potent rakker som kommer til å passe fint til peiskos. Vi skal gjøre ett samarbeidsbrygg med Amundsen. Lansering av butikkøl ligger i horisonten, men det er ikke avgjort når det blir. Vi har også en ny øl på gang i gjestebrygger/fotballkortserien. Denne gleder vi oss veldig til – gjestebryggeren er en person som har vært en stor inspirasjonskilde for oss.

3. Hva synes du er det mest spennende ølet som er kommet i 2015, representert ved et annet bryggeri?

Generelt lages det mye godt øl. Det er vanskelig å trekke frem noen spesielle, men vi er svake for bryggerier som holder kvalitet foran kvantitet.

4. Hva synes dere er det mest utfordrende med å være aktuell og interessant for det stadig økende ølpublikummet?

Å få tid til alle de gode idéene vi ønsker å sette ut i livet. Vi har lagt oss på en core-serie med 10 forskjellige ølsorter. Med bare tre gjæringstanker og stadig økende etterspørsel sier det seg selv at det blir begrensede muligheter til krumspring. Dette ønsker vi sterkt å gjøre noe med i 2016.

5. Hvilken øl synes du er best å nyte når dagene blir kortere og lufta kjøligere?

En god imperial stout.

6. Hva er din favorittkombinasjon av øl og mat på høsten?

Steinar, førstebryggeren vår, lager en fantastisk boef bourguignon på en blanding av Cinema (brown ale) og Mørkved (havrestout). Denne retten sammen med nevnte øl er en høstklassiker for oss. Ellers så starter jo lutefisksesongen på senhøsten, og til lutefisken passer det fint med en god saison. Siden vi har brukt alle sparepengene våre på bryggeri faller valget på vår egen; Moloen.

 

Neste uke presenterer vi 6 høstkjappe med et annet norsk håndverksbryggeri. Følg med på bloggen! Her kan du også se innleggene fra sommeren.

13 dager igjen til Julaften. Jakter du den perfekte julegave? Kjøp gavekort nå!

Personvern