6 høstkjappe – Nøisom

Publisert i Blogg

Noisom

150325_ikon_blogg


Tekst: Ølakademiet Foto: Nøisom

Her presenterer vi neste bryggeri som er ute med sine svar på våre høstaktuelle spørsmål. Det er veldig hyggelig å kunne vise vårt publikum ytterligere av alt det gode bransjen har å by på. Neste ut er Nøisom AS som har svart på 6 høstspørsmål. Hva har så hovedbrygger Stig Lundh å fortelle oss fra Fredrikstad?

6 høstkjappe med Nøisom Craft Beer AS:

1. Hvordan har sommeren vært på bryggeriet?

Vi har hatt en normal hektisk sommer med alt som hører til. Juleøl i flere nyanser er brygget og tappet og vi har jaggu klart å ha litt ferie også.

2. Hvilke nyheter kommer dere med i høst?

I høst så kommer det to nyheter, samt fire nye juleøl i flere varianter. Tilsammen seks stykker på Vinmonopolet og to av juleølene blir i tillegg å finne i dagligvare. Kan nevne Galaxy Chaser dobbel IPA 8,2% og Grannys Porter 8,2% som nå blir tilgjengelig i bestillingsutvalget. Juleøl kommer i kjente og ukjente varianter som Torreblot 6,8%, Nøisommelig Jul 6,8% (vårt bidrag i krydderklassen), Olav den Heldige Stout 8,2%, Lutefiskøl 5,8%. Nytt i fra oss er at juleøl til Vinmonopolet kommer på 0,33 flasker.

3. Hva synes du er det mest spennende ølet som er kommet i 2015, representert ved et annet bryggeri?

Den beste opplevelsen jeg har hatt med ny øl er i fra Quart i Kristiansand «India Trois» (brett IPA). Utrolig velsmakende og forfriskende for min gane.

4. Hva synes dere er det mest utfordrende med å være aktuell og interessant for det stadig økende ølpublikummet?

Vi syns det er utfordrende å være innovativ nok og følge med på trender samtidig som vi ønsker å produsere øl på vår måte.

5. Hvilken øl synes du er best å nyte når dagene blir kortere og lufta kjøligere?

En litt kraftig stout passer meg bra.

6. Hva er din favorittkombinasjon av øl og mat på høsten?

Høstgryte med litt porter både i og ved siden av.

 

Neste uke presenterer vi 6 høstkjappe med et annet norsk håndverksbryggeri. Følg med på bloggen! Her kan du også se innleggene fra sommeren.

Personvern