5 kjappe i sommervarmen – Nøgne Ø

Publisert i Blogg

Nøgne Ø

150325_ikon_blogg


Tekst: Ølakademiet Foto: Jan Egil Gundersen

Ølakademiet har et fast ukentlig sommerinnslag på bloggen, hvor fokuset er rettet mot norske håndverksbryggerier. Bryggeriene presenteres gjennom 5 spørsmål. Denne uka er det Nøgne Ø sin tur. Hva kan markedsansvarlig Tom Young fortelle fra sommeren på bryggeriet?

Vi i Ølakademiet håper publikum finner det interessant å lese om hva som rører seg i bryggeribransjen i sommer! God lesning:

1.       Hva skjer på bryggeriet i sommer?

Bortsett fra at vi har ferieavvikling er det stort sett normal aktivitet hos oss i hele sommer. Enkelte nye øl står til gjæring, og vi har masse øl på eikefat som skal lanseres utover høsten, vinteren og nyåret. Vi har ellers fått ryddet tomten ved siden av Gamle Rykene Kraftstasjon slik at det snart er klart for første spadetak til det nye bryggeriet vårt.

2.       Hvilke trender ser du i markedet nå og hva tenker du om fremtiden?

Etter at håndverksølbransjen nå har «satt seg» litt, skjer det nok en dreining fra ekstreme øltyper som Imperial IPA og Imperial Stouts til noe lettere typer som Saison, Pale Ale og Blonde. En morsom følge av dette er at gamle ølstiler som Gose, Berliner Weisse og lignende blir hentet frem og fornyet. Fremtiden blir spennende med mange nye norske bryggerier, og et enda bredere utvalg for en stadig økende kundegruppe.

3.       Hvilket øl drikker du en varm sommerdag?

Været har egentlig veldig lite å si for mitt ølvalg. Jeg drikker like gjerne en Imperial stout som en lett Bitter eller en Pale Ale. Eller er det fryktelig godt med en frisk Gueuze eller Lambic på en varm sommerdag.

4.       Hva er ditt beste øl & mattips?

Øl og ost er en fantastisk kombinasjon. Spesielt lagrede oster eller blåskimmelost. Det morsomme er at man kan bruke så mange forskjellige ølstiler til ost. Kombinasjonene er uendelige. Skulle jeg valgt en favoritt måtte det bli Kraftkar fra Tingvoll og Imperial Brown Ale.

5.       Hvilke nyheter har dere å melde til høsten?

Vi lanserer 4 nye «sommerøl» i juli; Nøgne Ø Strandhogg, Sourweisse, Session IPA og Rabarbrablonde. I august kommer Skog & Mark II som er et samarbeid med Bent Borge Hansen på Sundvolden Hotell. I september kommer en ny versjon av Wet Hop Ale som er brygget med fersk humle. I oktober lanserer vi Dark Horizon 4.5 som er en whisky-fatlagret versjon av Dark Horizon 4. Ellers kommer det flere andre nye øl, og minst to nye juleøl.

 

Neste uke presenterer vi 5 kjappe med et annet norsk håndverksbryggeri. Følg med på bloggen!

Personvern