5 kjappe i sommervarmen: Ego Brygghus

Publisert i Blogg

Ego brygghus

150325_ikon_blogg

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Ego Brygghus

Ølakademiet har i sommer et fast ukentlig innslag på bloggen, hvor vi retter fokuset mot norske håndverksbryggerier. Vi ønsker å presentere bryggeriene gjennom 5 raske spørsmål. Vi håper publikum finner det interessant å lese om hva som rører seg i bryggeribransjen i sommer!

Ego Brygghus AS er først ut – hvor det er bryggerimester og daglig leder Christer Edvartsen som har delt fra sommerhverdagen på bryggeriet:

1.       Hva skjer på bryggeriet i sommer?

I sommer er det «business as usual» på bryggeriet. Vi brygger det vi kan for å kunne levere nok varer. Vi har nettopp bestilt oss et par nye og større gjæringstanker som ankommer bryggeriet i september en gang, så inntil den tid forsøker vi så godt det lar seg gjære å maksimere kapasiteten vår. Det kommer til å bli brygget et par nyheter i løpet av sommervarmen også.

2.       Hvilke trender ser du i markedet nå og hva tenker du om fremtiden?

Det fortsetter å strømme på med nye bryggerier, og konkurransen tilspisser seg mer og mer, spesielt i dagligvaresegmentet. Etterhvert vil det naturlig nok falle fra noen bryggerier, og jeg tenker det blir enda mer fokus på kvalitet og nyvinning, som er veldig positivt for sluttkunden. Personlig forsøker jeg bare å utvikle nye samt videreutvikle våre eksisterende øl for å holde så høy kvalitet som jeg er i stand til, slik at kundene våre ikke skal miste interessen.

3.       Hvilket øl drikker du en varm sommerdag?

Jeg foretrekker Surøl eller Saison i sommervarmen. Det går nok som vanlig med en og annen (India) Pale Ale også.

4.       Hva er ditt beste øl & mattips?

Øl og ost synes jeg er veldig spennende. Personlig har jeg forelsket meg i en kombinasjon av IPA og blåmuggost. Sommeren er jo også tid for grilling, og da passer det perfekt med en saftig hamburger med bacon, blåmuggost og mango chutney med en blodfersk pale ale.

5.       Hvilke nyheter har dere å melde til høsten?

Vi kommer med en Berliner weisse med bringebær og ananas i partiutvalget til Vinmonopolet den 4. september som heter Lactic Rain. Ellers kommer vi til å brygge noen nye øl i løpet av sommeren som kommer på markedet ut i august/september. Siden vi i det siste har hatt litt problemer med kapasitet har vi ikke hatt mulighet til å brygge noen nye øl i det siste.

 

Neste uke presenterer vi 5 kjappe med et annet norsk håndverksbryggeri. Følg med!

Personvern