5 kjappe i sommervarmen – Austmann bryggeri

Publisert i Blogg

Austmann

Markedsansvarlig Thomas Sjue forteller at det er kaotisk på bryggeriet i dag. Siden vi sliter med å levere nok til markedet er dette riktignok en helt vanlig dag på Austmann. Og kveld…og natt.

 

150325_ikon_blogg

 

 


Tekst: Ølakademiet Foto: Austmann

Ølakademiets faste sommerinnslag på bloggen omhandler norske håndverksbryggerier. Bryggeriene presenteres gjennom 5 spørsmål. Denne uka er det Austmann bryggeri sin tur. Hva har daglig leder Vinko Sindelar å dele fra sommeren på bryggeriet?

Vi i Ølakademiet håper publikum finner det interessant å lese om hva som rører seg i bryggeribransjen i sommer! God lesning:

1.       Hva skjer på bryggeriet i sommer?

Det er festivaltid! Vi har vært travle med å brygge Juleøl… Jeg blir fortsatt forbløffet over hvor mye øl som kjøpes i november og desember her i Norge…det virker som om alle i Norge plutselig blir øldrikkere hele gjengen!

For oss her på Austmann er ferie er et mytisk sted vi bare har hørt om, men som vi dessverre aldri får mulighet til å reise på besøk til…

Så, i tillegg til full produksjon har det altså i tillegg vært travelt med starten på en veldig travel festivalsesong, så du vil se oss nesten hvor som helst, fra Hammerfest til Kristiansand!

2.       Hvilke trender ser du i markedet nå og hva tenker du om fremtiden?

Akkurat nå søker alle etter «drinkability» og «sessionable». Vi ønsker sterkt å få den hele og fullstendige smaken av håndverksøl, men uten særlig høy alkoholstyrke. Dette er en trend jeg har sansen for, og vi gjør det beste vi kan for å leve opp til den.

Fremtiden? Gi oss mer av håndverksøl på boks! I love it. Det er mye av dette over hele USA for tiden.
Ettersom jeg vokste opp i Oregon, så har vi vært vant til å se håndverksøl på boks et tidlig stadium, og jeg tror vi vil se tydelig grad i retning mot mer bruk av bokser her til lands også.

3.       Hvilket øl drikker du en varm sommerdag?

Hva som helst så lenge det er forfriskende! -Lindheim Jacobs Garden, Austmann Utpå, Beavertown Passion Phantome, Voss Oregonian…you name it!

4.       Hva er ditt beste øl & mattips?

Northumberland Brown Ale with a sickly sweet chocolate desert. Prøv det. Du vil ikke angre.

5.       Hvilke nyheter har dere å melde til høsten?

Vi har noen interessante øl på trappene nå. En av dem er en collaboration med Slottskällans Bryggeri fra Sverige. Det er en Berliner Weisse, med hvit fersken og mint. Passende nok har vi kalt den Sura Bror. Den andre ølen som kan ventes er Mørk Skog, en old ale brygget med furuskudd, pors, og bergmynte. Begge øltypene kan ventes på neste polslipp!

 

Med dette runder vi av 5 kjappe for sommeren, men presenterer en utvidet utgave av 5 kjappe med utviklingen på E. C. Dahls bryggeri neste uke. Utover høsten vil vi imidlertid videreføre sommerspalten i en litt annen form, hvor vi ønsker å vise fram diversiteten av mindre bryggerier rundt omkring i Norge.

Følg med på bloggen!

Personvern